Social Icons

Wednesday, 12 November 2014

DEEPAVALI CELEBRATION IN MNRB-2014



Salam Sihat untuk Semua,

Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan Salam Deepavali kepada semua. Kenapa semua?
Bukan kah kita bangsa Malaysia. Memang kita bukan penganut agama Hindu tetapi tipulah kalau kita tak seronok sebab public holiday. Dan kita pun turut melihat mainan Bunga api pada malam tersebut. Dan bukan main ziarah dan makan lagi pada hari Deepavali tu kan?
Jadi saya rasa perayaan Deepavali yang berlangsung pada 22 Oktober 2014 memang patut diucapakan kepada semua rakyat Malaysia.
SAMBUTAN di MNRB
Best ke best bila pejabat anda bersunguh-sungguh mengadakan aktiviti sempena perayaan Deepavali untuk semua stafnya?
Best ke best bila bukan sekadar makan-makan tetapi turut ada pertandingan pakaian terbaik?
Best ke best ada juga diselang-selikan dengan pertunjukan Bollywood dari staff sendiri?
For me, memang BEST lah.

And again I have to thank my company especially Corporate Communication Department (CCD), the dancers (not sure what's the name of the group). They made it happened and the best is that, it happened glamorously.
JEMPUTAN
Betapa terujanya saya bila dapat jemputan ke Deepavali Hi-Tea dan disyorkan memakai pakaian ala-ala Bollywood. Siap ada poster cara-cara pemakaian yang bersesuaian lagi.

Surprisingly, staf lelaki MNRB memang sporting bila tiba bab melaram
Hampir setiap tahun ada diberi cara pemakaian ni. Tak pandai tak tahu nak cakap apa.

Mujur memang dah ada baju yang kena dengan konsep sebab dulu dipaksa beli untuk malam berinai adik saya, Mami Tasha (www.mamitasha.blogspot.com). Jadi tak rasa lah susah nak ikut tema.
Semua tetamu yang hadir disambut dengan hiasan kolam yang cantik. Macam biasalah, mestilah ketuanya Puan Kokilavani. Siap pagi itu dia tawarkan perkhidmatan henna dia untuk sesiapa yang berminat dengan bayaran RM5 sahaja.

Dan ini Kolam hiasan staff MNRB yang diketuai oleh Vani. Vani lagi.

I was too busy. Jadi tak sempat buat. Memang jealous sungguh tengok tangan Yaya (www.olehyaya.blogspot.com )
Kemaskan Vani lukis? Yaya ni kurus, jadi dia makan mealshakes nak naik berat badan dia. Tangan dia pun kurus jeee.
 Sampai ja kat tingkat 3 menuju ke auditorium, ada signboard.
Tak pasti samada Kak Linda atau Kak Leli buat. Yang saya tahu, bukan senang nak umpil dan susun benda alah ni. Saya pernah lihat dan saya tak sabra nak tunggu sampai habis. Jadi tahniah kepada mereka yang selalu ditugaskan untuk pastikan announcement board ni sentiasa up-to-date
Mula-mula bergambar malu-malu. Sekali si Teh Nadiah dah sound. "Cubalah buat gaya sikit"
Jadilah gaya cam cimpanzi ni. Dah salah dah. Ini bukan kelas yoga kak oiiii

Acara bermula seawal jam 3.30pm. Dan seperti biasa, si Teh yang lambat, jadi kami pun sampai sekitar jam 4.00pm. Masuk-masuk perkarangan auditorium, dah ramai sibuk.
Sibuk sungguh saya lihat. Ada yang duduk, ada yang berjalan. Tapi tidak ramai yang bercakap. Semuanya Sibuk.
Sibuk makan.
Ada mee mamak, kuih-muih yang saya tak pasti apa namanya. Dan 3 orang ni geng tingkat 11. Orang lam MNRB
Sempat ber wefie. Sila abaikan yang dibelakang sekali sebab dia tak tahu apa itu posing. Tapi dia tahu mee mamak tu sedap.
PERSEMBAHAN YANG MANTAP

Tapi saya tak tunggu lama diperkarangan sebab tujuan utama saya datang nak tengok persembahan. Terus saya meluru masuk ke dalam auditorium. Tu tak banyak gambar makan tu.
Dari jauh lagi, tu diaaaaa sudah berkumandang lagu Hindustan. Makin lama makin kuat sampailah
Ha ni dia, sekali Shah Rukh Khan dan Wani Malhotra bergelek atas stage. Bukan miming ok. Real nyanyi punya. Dan ada sorang cute-mute Ilis di sebelah kiri sebagai penari latar.
Cam jauh kan..terus saya duduk di depan . Tapi risau juga nak depan sangat takut diorang tarik menari sekali
Rupa-rupanya ramai staf MNRB yang hebat-hebat bakatnya. Ingat dulu, kalau nak buat pertunjukkan ja, memang pening kepala nak cari siapa nak. Sekarang, tak sempat, berebut nak ambil tempat
Dan ini adalah hasil video rakama dari Naem, pemuda yang cute, comel, bekerjaya dan berada.
1st performance
Abang Shah Rukh Khan kita bersama Arjun Rampal disebelah kanan dan Ranbir Kapoor disebelah kiri. (kau Pian, masa Funtastic Team dulu punyalah pemalu, sekarang kau dah naik stage!!)
This performance was fantastic!
Among all, you guys have to watch this. tetiba ada Madhuri Dixit menari dengan Abishek Bachan (minit 6.45)
Bergambar bersama Producer- En.Din Merican selaku GCEO of MNRB Holdings Bhd. Mula-mula En.Din tak pose

Lepas tu ada sikit pose....WELL DONE GUYS!! Sayang pula takdak Chief diorang iaitu Kak Nora aka Mak Ayam.



SESI BERGAMBAR SAMPAI PECAH SENYUM
Dalam apa-apa pun acara, aktiviti dan perayaan, tak sah lah kalau tidak bergambar. Be it wefie or slefie or groupie or candid. Yang penting kena bergambar.
Tambah-tambah bila dah pakai baju cantik, dah make up dan pada saya sebab dah longgar baju size M ni.
Dengan geng MNRB Retakaful. Itu bukan perut tapi baju ku yang menggelembung (ayat cover!!)
With Madam Sharmini. She's so cool and can dance well. Be it slow rock or Bangra. Love her!
Main sambar jee nak ambil gambar. Janji baju warna warni bak pelangi. Kan Kak Nida kan
dapat juga bergambar dengan Shah Rukh Khan. Kalau nak tahu, dia ni multi talented, dia lah penyanyi rock, dialah penyanyi Hindustan. Dan dia juga boleh jadi pelawak, pelakon dan pengacara. Cumanya dia di MNRB sebab ASTRO tak sanggup ambil dia sebab nanti yang lain tak boleh cari makan.
di kiri kanan saya ialah penari dan penyanyi tetap di MNRB. Kontrak mati dengan MNRB. Yang hujung kiri kanan tu photo bomb jee tu.
Bersama pasangan suami isteri di MNRB. Saja kongsi gambar sebab diorang kata nak bergambar dengan jutawan usahanita. So sayalah tu.
Bonci aku gambar ni. Muka control kelat.
I prefer this one. Yang depan tu Arjun Rampal sesat
Ashwarya Rai yang tipu
Ashwarya Rai yang original



Funtastic Team! Yang kanan tu lah Naim yang saya kata masih mencari tu.
I know Zura (sebelah kiri) mesti tak suka gambar ni. Nak buat camna dik, kau baru lepas pantang.
PENUTUP
Kesimpulannya, apa-apa sahaja aktiviti MNRB ni memang akan menarik. semua orang sangat sporting dan full support untuk apa sahaja yang disajikan.
You play the music, we dance. You talk, we listen. You serve, we eat.
Sememangnya, selain UiTM, MNRB memang dihatiku.
Mommy loves her company so much
13/11/14

Mohon anda klik button SHARE di atas untuk keseronokan ini dikongsi dengan lebih ramai orang. Jika anda tersenyum dan tergelak, apa salahnya kita kongsi dengan mereka yang lain agar sama-sama senyum dan tergelak.


Sempat lagi tu





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates