Social Icons

Tuesday, 25 November 2014

MENZAHIRKAN KESYUKURAN MELALUI WEFIE



Salam Sihat untuk Semua,


Today entry is about how I really love photography. Not fair to say that actually because photography is about art using a high tech/ DSLR camera.

My kind of art is just by using my iPhone 5 and my long arm. All I need is to ON the front camera of my iPhone and extend my arm while facing the phone. Click! A SELFIE.

Example of one selfie-ME



Monday, 17 November 2014

FIGHTING WITH YOUR BEST BUDDY- PART II




I am starting to fall in love with this FIGHTING WITH YOUR BEST BUDDY series. While I’m typing this, I am actually laughing at my own stupidity. Well, maybe this is what people always said ‘asam garam kehidupan’.

This time, I want to share with you how I battle MRS FAT via HERBALIFE Slimming Set. With this set, I hardly taste any ‘asam’, ‘garam’ or ‘manis’. Let us read and laugh together



First of all, this is not a scam product. Herbalife's product range includes protein shakes, protein snacks, nutrition, energy and fitness supplements and personal care products. Their protein shake, a soy-based meal-replacement shake, is the company's number one product. It is a good product and you can see it works based on many people testimonies.

In order to fight MRS FAT, I spend almost RM1,000 for the set for 2 different times. First one was before I got married and another time was after I had my first daughter.  Different time but both gave same result. Let see what's the result



BLOG, BLOGGING, ILMU BLOG DARI PAKAR BLOG



Salam Sihat untuk Semua,

Hari ini adalah hari ke-4 saya bangun awal pagi bagi menyahut cabaran bangun pada jam 4.30 pagi selama 25 hari berturut-turut.



Dan antara aktiviti yang ada manfaat untuk seawal pagi ini ialah entri saya hari ini. Memang pagi ini saya khaskan untuk cerita pengalaman saya dengan blog dan apa saya dapat melalui kelas bersama Pakar Blog-En. Arham Zulqarnain.

En.Arham-Pakar Blog. Boleh hubungi dia untuk dapat perkhidmatan blog. Hubungi saya dapat perkhidmatan bawa anda berjumpa dengan dia.

Selain anda seronok dan tersenyum membaca sebab saya pun seronok dan tersenyum menaip, saya harapkan kita sama-sama dapat manfaat hasil dari perkongsian ini. Dengan izinNya




Wednesday, 12 November 2014

DEEPAVALI CELEBRATION IN MNRB-2014



Salam Sihat untuk Semua,

Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan Salam Deepavali kepada semua. Kenapa semua?
Bukan kah kita bangsa Malaysia. Memang kita bukan penganut agama Hindu tetapi tipulah kalau kita tak seronok sebab public holiday. Dan kita pun turut melihat mainan Bunga api pada malam tersebut. Dan bukan main ziarah dan makan lagi pada hari Deepavali tu kan?
Jadi saya rasa perayaan Deepavali yang berlangsung pada 22 Oktober 2014 memang patut diucapakan kepada semua rakyat Malaysia.
SAMBUTAN di MNRB
Best ke best bila pejabat anda bersunguh-sungguh mengadakan aktiviti sempena perayaan Deepavali untuk semua stafnya?
Best ke best bila bukan sekadar makan-makan tetapi turut ada pertandingan pakaian terbaik?
Best ke best ada juga diselang-selikan dengan pertunjukan Bollywood dari staff sendiri?
For me, memang BEST lah.



Tuesday, 11 November 2014

4 LANGKAH MUDAH ELAK #DAKHASAN DARI ASTHMA



Salam Sihat untuk Semua,
Entri ini khas untuk #dakhasan. Ini gambar pertama kali botak sempena kenduri aqiqah #dakhasan. Dah macam Tawil aku tengok kau ni Hasan!
Anak kedua saya Hasan, berumur setahun 4 bulan dan lebih dikenali sebagai #dakhasan. Berbanding kakaknya #kakya, #dakhasan adalah seorang budak yang dilahirkan dengan kulit yang 'second-hand' dan kesihatan yang sensitive.
This is my only Sofea the First! Exactly like mini me. Dan sparing partner #dakhasan.
Sejarah kesihatan #dakhasan memang TIDAK memberansangkan.
  • Bermula dengan peperangan jaundice selama 3 minggu selepas #dakhasan dilahirkan.
  • Disusuli dengan ruam dan kulit yang tidak mulus kerana ada eczema.
  • Selain itu, #dakhasan agak kerap demam terutama bila peralihan skil. Dari merangkak ke berjalan pun demam. Lagi teruk bila tumbuh gigi.
  • Dan #dakhasan agak sensitive dengan makanan sejuk dan keadaan persekitaran yang berhabuk. Senang sangat batuk dan selsema.
  • Isi badan #dakhasan pun tidaklah pejal seperti Michellin Baby


Thursday, 6 November 2014

25 HARI CABARAN BERSAMA ESP



Salam Sihat untuk Semua,
Yes and yes. Finally the challenge is complete.
Bulan October yang lepas, memandangkan ada promosi berkenaan Energizing Soy Protein (ESP), buy 6 free 1, saya sudah berjanji dengan diri saya nak buat challenge.
Ya memang poyo pun. Saya yang buat challenge dan saya yang bertanding. Itu namanya cabaran diri sendiri. Dan cabaran ini dinamakan #YourESPToday dan apa perlu saya buat ialah:
1) Consume the ESP everyday for 25 consecutive days
2) Post it in Instagram
3) And every picture, I have to tag a) #ESP(follow with what day) and b) #YourESPToday
Gambar-gambar sepanjang cabaran ESP saya yang diupload di Instagram saya.



Tuesday, 4 November 2014

KECOH BILA #KAKYA ADA CONCERT



Salam Sihat untuk Semua,

Pada hari Sabtu , 1st November 2014, saya excited sangat sebab pertama kali dalam sejarah menjadi mommy, nak pergi concert anak.

#kakya is my eldest daughter and she's not yet 4 years old. Memandangkan dia dibesarkan dalam keadaan ramai orang dewasa, kemandirian diri dia saya kira lebih dari umurnya. Oleh yang demikian, dia terpilih dalam PlayGroup untuk tadika Brilliant Kids (BK).
Gambaran contoh kemandirian diri #kakya:
Anak-anak Omega mommy



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates