Social Icons

Sunday, 10 August 2014

KENAPA SHAKLEE DAN BUKAN YANG LAIN



Salam Sihat Semua,

Semoga yang sedang membaca ini mendapat kebahagian hidup, mencapai impian dan tujuan yang diidamkan.



Sepanjang menjadi Shaklee Independent Distributor, saya sering dikemukakan dengan soalan kenapa produk Shaklee. Yeelah, banyak atau melampuh produk kesihatan lain diluar sana tapi saya dan ramai lagi masih memilih Shaklee.

  • Ada juga yang kata, kenapa penting sangat nak ambil tahu pasal brand apa. Cukuplah kalau tahu menjadi kat orang lain. Kenapa nak fussy, particular sangat. Masuk jee farmasi, bagitahu pharmacist apa masalah. Tak senang gitu?

  • Ada yang lebih ekstrim mencemuh mengenai Shaklee. Ramai yang kata eleh, sama jee. Saya makan ubat doktor. Murah pun murah. Kalau hospital kerajaan itu tak payah bayar pun.

Pada saya itu hak masing-masing. Kalau dulu saya tak kisah pun apa pandangan mereka. Saya selalu kata, eleh lantaklah, kalau takmau tahu takpe. Kau yang rugi. Bukan mengenai Shaklee sahaja tapi mengenai apa-apa ilmu baru yang saya tahu.

Pada saya, bukan tanggungjawab saya nak beria-ia meyakinkan mereka atau terhegeh-hegeh nak berkongsi ilmu. Nak dengar, dengar, nak ambil tahu, silakan tapi kalau tidak mahu, boleh buat tak tahu.

Tapi sejak saya mula bersama group MFMS, saya mula belajar dan mengaplikasi kan yang sesuatu ilmu itu tidak baik disimpan untuk diri sendiri. Apa benda baru yang kita belajar WAJIB dikongsi dengan orang lain.

Bukan menjadi hak kita untuk tidak memberitahu pada mereka yang tidak mahu tahu. Itu hak mereka nak dengar atau tidak. Tapi pada kita yang tahu, itu memang HAK dan sekali lagi ketua group saya selalu tekankan WAJIB berkongsi.

Dan disini saya nak bercerita kenapa Shaklee dan bukan yang lain. Dan saya bangga sebab saya pilih yang betul dan saya beria-ia nak bagi yang lain semua pilih yang betul.


PERIHAL SHAKLEE DENGAN ANDA

Sebelum kita guna, kita perlu selidik. Sebelum kita nak syorkan orang lain guna, lagi lah kita perlu selidik.

Kalau tersalah guna itu diri kita, kita akan bertanggungjawab sebab kita yang pilih jalan itu. Tapi kalau kita tersalah memberitahu orang lain, bukankah itu akan menyusahkan orang lain.

Memandangkan hal-hal kesihatan ini berkait rapat dengan hal-hal dalaman tubuh badan individu, baik kita mulakan pengenalan dengan Shaklee dan produk yang dihasilkan.

Untuk yang masih was-was dan ragu-ragu dengan kandungannya, perlu tahu yang Shaklee merupakan perniagaan kesihatan yang lama bertapak dan vitamin terawalnya iaitu Multi-Vitamin (Vita-Lea) sudah melebihi 100 tahun. Kalau ditanya produk kesihatan lain, belum ada yang selama multi-vitamin dari Shaklee. Sejajar dengan motto nya yang sentiasa mementingkan aspek kebaikan pengguna.

MOTTO SHAKLEE


ALWAYS SAFE
  • setiap produk Shaklee menjalani ujian demi ujian bagi memastikan produk yang dikeluarkan benar-benar selamat untuk digunakan. 
  • Lebih 100,000 ujian kualiti bagi memastikan tiada bahan tiruan atau bahan kimia yang boleh memudaratkan pengguna.
  • Dan untuk setiap bahan baru yang Shaklee hendak gunakan untuk produknya akan melalui lebih 350 ujian.
  • Setiap kali ujian-ujian ini berjaya melepasi piawaian dan standard yang ditetapkan, ia akan di keluarkan (publish) dan diedarkan di jurnal-jurnal kesihatan terkemuka.
Kesimpulannya, memang benar SELAMAT

ALWAYS WORKS
  • Pelbagai jenis landmark study (ujian benar keatas manusia) dan ujian perbandingan dilakukan bagi menguji keberkesan produk tersebut.
  • ternyata apa yang ada di pasaran sekarang HANYALAH produk yang terlah terbukti KEBERKESANANNYA.
Kesimpulannya, tidak perlu ragu-ragu dan tidak perlu was-was

ALWAYS GREEN
  • Bahan-bahan yang digunakan adalah hasil ekstrak dari sumber alam yang semulajadi.
  • BUKAN lah dari campuran chemical yang boleh memudaratkan kesihatan untuk jangka masa yang lama
  • dan Shaklee banyak menyokong untuk tampil sebagai syarikat yang mementingkan alam sekitar dan bukan bisness semata-mata
Kesimpulannya, tiada bahan chemical yang boleh merosakkan tubuh badan.

Dan untuk kita yang beragama Islam, tak perlu risau sebab Shaklee ini HALAL dari kilang, pemprosesan, bahan-bahan yang digunakan hinggalah ke end produk. HALAL.




.................................................................

Saya bekerja sebagai actuarial atau dalam insurance line. Dan saya amat arif dengan kebarangkalian kematian. Selama 8 tahun berkecimpung dalam bidang ini, saya arif yang masalah kematian di Malaysia kebanyakkan berpunca dari 2 sebab- Mati Accident atau Mati Sakit. Jarang sekali ada kes Mati Semulajadi atau famous term nya Natural Death.

Dan inilah antara sebab-musabab saya TIDAK pernah ragu dengan pilihan saya. Saya sanat mengambil berat perihal kesihatan saya. Dan saya jumpa bagaimana dengan Shaklee.
 
Sejajar dengan pendirian group MFMS saya, kalau orang itu tak tahu itu menjadi kesalahan diri saya sendiri yang tidak beritahu.
 
Sebab itu, saya dengan bangganya berjaya menSHAKLEE kan ahli keluarga saya kerana saya bukan jenis nak sihat sendiri. Dan Alhamdulillah, usaha saya menjadi apabila ada kesan positif pada setiap mereka yang menggunakannya.
 
Dan akhir sekali, menjadi BONUS pada diri saya apabila bukan setakat sihat tapi dengan sihat ini saya dapat menjana side income yang lumayan dan saya berada didalam group yang betul. Group yang nak sihat, nak dekat denganNya dan yang nak berjaya.

Saya bersyukur dapat jadi sebahagian group ini. Ada ramai member Shaklee diluar sana telah salah langkah. Jadi member bawah group yang salah, RUGI.

Benar lah mereka kata group MFMS (MariaFirdaus Millionaire Shaklee) ini happening. Memang ya pun.



...................................................................
Terima kasih kerana sudi membaca. Dan sekirannya anda rasa anda pun nak jadi sebahagian pilihan bijak ini, saya alu-alukan untuk menghubungi saya.

Dan jika anda rasa entri ini mampu menaiktaraf kesihatan/ kehidupan orang terdekat anda, saya alu-alukan untuk anda LIKE dan SHARE


Mommy loves sharing because she cares
100814
www.nimboking.blogspot.com


Want to know what supplements that suit you and your family?
Want to be part of our success journey?
Want to generate  4 to 5 figures income?

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY with Shaklee
Call, sms and what apps!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates